Mi az a preventív gerinctorna?


Ez a típusú gerinctorna a csigolyaízületek célzott mozgatása céljául szolgál, illetve az ezekhez a mozgásokhoz szükséges izmok erősítésére. A fő cél a hátfájás megelőzése és a gerinc egészséges szerkezetének megerősítése, a helyes testtartás kialakítása érdekében. Többek között a vállak, a hát, a csípő és a has edzése segít az összes szerkezet megfelelő stabilizálásában. Ez is segít egyensúlyt teremteni az izmok között az izommetrikus hatás használatával, mivel izomfűzőt épít, amely védi a gerincet.

A súlyosabb problémák kialakulásának elkerülése érdekében fontos a hátfájás mielőbbi megelőzése.

A streching

Az izmok erejének, rugalmasságuknak és az ízületek mozgástartományának egyensúlyban kell lennie egymással a teljesítmény optimalizálása érdekében. A nyújtás nem csak a test ellazítása; ez több annál, mint hogy passzívan tartunk egy szakaszt egy ideig, majd semlegesbe engedünk. Ehelyett a nyújtás magában foglalja a légzést, a pozícióba helyezést, majd a lazítást különböző mozgástartományban keresztüli nyújtásokba.

A rugalmasság növeli egyben a hatékonyságot és segíti a fizikailag igénybevett izmok korai rehabilitációját. A nyújtó technikák külön terápiaként is alkalmazhatók, de sporttevékenység után is szükséges végezni. Számos formát fejlesztettek ki, amelyek közül mindenki számára megtalálják a legmegfelelőbb technikát a letapadt területek legjobb felszabadítására.

Van bármilyen kérdésed vagy kommented?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .