Zoom telepítése, letöltése számítógépre és okoseszközökre

Kérdések Fórumok Zoom telepítése, letöltése számítógépre és okoseszközökre

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #1026 Reply
   Belaba
   Felhasználó

   A Zoom videokonferencia alkalmazás rendkívüli népszerűségnek örvend napjainkban. Fejlődéséhez és elterjedéséhez nagymértékben hozzájárult a pandémia is, azonban ettől függetlenül is népszerű eszköznek bizonyult.

    

   Egyes ajánlások szerint biztonságosabb a Zoom web böngészőben futtatható változatát használni, mivel egy gyorsabban kap biztonsági frissítéseket mint az telepíthető verziók. Bár az alkalmazások ugyanazokon a szervereken keresztül kommunikálnak mint a webes változat, mégis lehet benne ráció, hiszen még ha ki is jön egy friss változat nem biztos hogy azonnal frissíted azt.

    

   Zoom letöltése

    

   A Zoom szoftvere elérhető Windows, Linux és Mac rendszerű számítógépekre, illetve elérhetőek Andorid és iOS telefonos alkalmazás formájában is.

    

   A letöltési linket a legkönnyebben úgy éred el, ha az eszközről, amin használni szeretnéd, megnyitod ezt a linket.

    

   Ezután a megnyíló weboldal érzékelni fogja a rendszered, és a számodra leginkább megfelelő szoftver verziót fogja ajánlani.

    

   Zoom telepítése

   Letöltés után, rendszertől függően különböző telepítési eljárások vannak, jellemzően a megszokott módon megnyitod a letöltött állományt és követed az utasításokat. 

    

   Linux verzió esetén részletes telepítési segédletet is kapsz, telefonos verzióknál pedig a Google Play vagy az App Store segítségével tudod telepíteni az alkalmazást.

    

   Zoom telepítése után, így használd

   A Zoom telepítése után a használatához szükség van egy regisztált fiókra. A regisztrációt elvégezheted a weboldalon vagy akár az alkalmazás megnyitása után is. Legegyszerűbben erre a linkre kattintva.

    

   A sikeres regisztráció után azonnal indíthatunk konferenciahívást, vagy csatlakozhatunk más konferenciaszobáihoz.

    

   Új Zoom konferenciahívás indítása

    

   Új konferenciát indíthatsz akár 100 ember között is, a  New Meeting gomb segítségével. Itt meg kell elsőként adnod néhány információt. 

    

   A konferencia indítása után egy egyedi Personal Meeting ID-t kapsz, ezt kell elküldeni mindenkinek akit szeretnél meghívni a hívásba. (Keresd az invite gombot).

    

   Megadható továbbá egy jelszó is a konferenciához amit mindenkinek ismerni kell aki csatlakozni akar a beszélgetéshez. Ezt érdemes is használni,hiszen megelőzhetjük általa hogy illetéktelenek csatlakozzanak a beszélgetéshez, ezzel pedig más biztonsági probléma (“Zoom bombing”) ellen is védekezhetünk.

   A Zoom használata során érdemes beállítani egy jelszót, amivel megvédhetjük a meetinget.

    

   Csatlakozás Zoom konferenciához

   Ha videó konferenciát nem te kezded, akkor a Join gomb segítségével csatlakozhatsz egy Meeting-hez. Ehhez ismerned kell a fent ismertetett Meeting ID-t, amit a konferencia házigazdája fog továbbítani neked.

    

   Zoom magyarul

   A Zoom alkalmazást jelenleg nem érheted el magyar nyelvi támogatással.

    

   A leghasznosabb egyébként ezekben az alkalmazásokban az az, hogy könnyedén tudunk kapcsolatot teremteni, nem csak magánéleti, de üzleti szempontból is. Ez azért is fontos, hiszen nyoma van egy-egy ilyen megbeszélésnek, illetve az online munkavégzést is jobban támogatja.

0 hozzászólás mutatása
Hozzászólás: Zoom telepítése, letöltése számítógépre és okoseszközökre
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Legutóbbi hozzászólások