Milyen online adatbázis kezelő rendszerek léteznek?

Kérdések Fórumok Milyen online adatbázis kezelő rendszerek léteznek?

Címkézve: 

1 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #163 Reply
   DZoli
   Adminisztrátor

   Az online adatbázis-kezelő rendszerek (online DBMS) legfontosabb előnye az egyszerű statikus oldalakkal ellentétben az, hogy dinamikusan bővíthető és átláható módon adminisztrálható tartalmat helyezhetsz el az oldaladon. Már egy apróbb oldal kezelését is komolyan megkönnyítheti egy ilyen megoldás alkalmazása.

   A statikusan elhelyezett adatokat sokkal nehezebb kezelni, mivel ilyenkor konkrét a weboldaladat kell szerkesztened, egy online DBMS esetében viszont csak magán az adatbázison kell változtatásokat végrehajtanod. Példáként a klimatipp.hu oldalát hoznám fel, amely egy folyamatosan bővülő, rengeteg szűrési feltételt biztosító adatbázist használ.

   A webes alkalmazásoknál a leggyakoribb a MySQL használata. Ezt használhatod akár parancssoros, akár grafikus, akár saját igények szerint fejlesztett webes felületen keresztül is.

  • #37 Reply
   Sanyi
   Adminisztrátor

   Az adatbázis-kezelés online felületeken történő használata minden fejlesztő előtt egyértelműek, de milyen gyakorlati alkalmazásai léteznek az ilyen rendszereknek?

1 hozzászólás mutatása
Hozzászólás: Milyen online adatbázis kezelő rendszerek léteznek?
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Legutóbbi hozzászólások