Milyen nyelvtudás előnyös az elhelyezkedéshez?

Kérdések Fórumok Általános Milyen nyelvtudás előnyös az elhelyezkedéshez?

Címkézve: 

1 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #743 Reply
   Szindy
   Tag

   Szeretnék csábító lenni a munkaerőpiacon, a nagy cégek, vállalatok számára. Azzal is tisztában vagyok hogy a nyelvtudás nagyon fontos, ezért arra gondoltam elkezdek egy piacképes nyelvet tanulni? Melyik nyelvek azok, amelyekkel a legnagyobb esélyem lesz elhelyezkedni egy cégnél?

   Természetesen az angol nyelv alapvető illetve az megy is, inkább olyan javaslatot várok, ami kicsit egzotikusabb, keresettebb.

  • #752 Reply

   Igen az angol nyelv alapvető, a legtöbb munkahelyen ma már alapkövetelmény egy középfokú nyelvvizsga megléte.

   Ezek mellett a német egy nagyon népszerű nyelv, ha rangsorolni kellene ezt helyezném a második helyre.

   Ha egzotikus nyelvet szeretnél akkor is kedvedre válogathatsz. A legkeresettebb nyelvek közé tartozik manapság az orosz, a francia a spanyol, sőt egyre nagyobb igény mutatkozik a kínai és a holland nyelvre is.

   Összegezve tehát ha szeretnéd hogy a nyelvtudásod előnyt jelentsen egy elhelyezkedés során, kezd legyen egy gyakorlatban is használható angol nyelvtudásod, és mellette második nyelvként válassz egyet a felsoroltakból.

1 hozzászólás mutatása
Hozzászólás: Milyen nyelvtudás előnyös az elhelyezkedéshez?
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Legutóbbi hozzászólások