Mik az okos otthon előnyei?

Kérdések Fórumok Mik az okos otthon előnyei?

Címkézve: 

2 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #299 Reply
   Belaba
   Felhasználó

   Győzzetek meg arról, hogy miért jó az okos otthon!

  • #306 Reply
   DZoli
   Adminisztrátor

   Nekem a kedvenc részem az, hogy energiát lehet vele spórolni. Mint munka, mint áram tekintetében is.

   Tetszik a gondolat, hogy az otthon egy „intelligens egésszé” váljon, igazából ez a dolog már a Star Trek TNG nézése közben nagyon megfogott. Ott lényegében a hajó volt a központ, miközben egy csomó kiterjesztett eszközt használtak a sorozatban. Egészen előremutató volt ez a gondolkodás a 80-as, 90-es években.

   Ha mondjuk általános modern használatról van szó, akkor például a digitális asszisztens dolog nagyon bejön. Hangvezérléssel történő információlekérések, eszközök irányítása? Nekem a fűtés- és a világítás szabályzása az, ami jó lenne itthonra.

   Vagy mondjuk ez az a robotporszívó dolog is nagyon tetszik. Sokan drágának tartják meg kevésbé hatékonynak, viszont egy szép nagy lakásban, ahol gyakran kell takarítani, aranyat érhet. Ahol lakom, ott például nyáron problémát okoz a rengeteg homok. Homok kinn -> nagy meleg + szél -> homok a lakásban. El se merem képzelni, hogy egy gyerekes családban vagy ahol a háziállatok benntartják mennyivel ronthat a helyzeten ez a dolog.

  • #349 Reply

   Meg tudja könnyíteni/egyszerűbbé tudja tenni a mindennapjaidat. pl.: robotporszívó, robotfűnyíró, okos kávéfőző, okos világítás

2 hozzászólás mutatása
Hozzászólás: Mik az okos otthon előnyei?
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Legutóbbi hozzászólások