Mi az a metaverzum?

Kérdések Fórumok Mi az a metaverzum?

 • This topic is empty.
0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #1194 Reply
   Sanyi
   Adminisztrátor

   A metaverzum fogalma egyre inkább elterjedni látszik az online térben. Az azonban tény hogy egyértelműen megfogalmazni senki nem tudta még hogy pontosan mit is jelent ez.

   Viszont azt hiszem abban egyetérthetünk hogy a metaverzum fogalma mögött nem egy új technológiáról beszélünk, inkább a meglévő technológia egy komplexebb felhasználását.

   A Meta (ismerheted Facebook néven is), egy virtuális teret képzel el, ahol mindenki megalkothatja a saját művét, amit áruba is bocsájthat. Itt egy hatalmas virtuális világot képzeljünk el aminek azonban van egy technológiai küszöbértéke is.

   Metaverzumot azonban nem csak a technológia jelentős költségvetéssel bíró fejlesztéseivel érhetünk el. Metaverzumnak tekinthető az a célkitűzés is, miszerint a már említett Meta, az összes szolgáltatását egységes rendszerben képzeli el. Erre a közösségi hálózatok evolúciójaként hivatkoznak. Tegyük hozzá hogy jelentős portfólióval a hátuk mögött (Instagram, Whatsapp, Facebook stb), náluk ez már egyfajta kényszer is

   A Metaverzum tehát nem más, mint a világunk online térbe történő áthelyezése, kicsit sci-fi-be illő módon, de mint cél könnyen értelmezhető. Azt azonban érdemes belátni hogy itt, a Meta által kommunikált célok és a valóság között azért jelentős távolság van. Szóval inkább mint marketingfogásként érdemes rágondolni.

    

0 hozzászólás mutatása
Hozzászólás: Mi az a metaverzum?
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Legutóbbi hozzászólások