Lassú a netbookom, megoldható ez a probléma?

Kérdések Fórumok Lassú a netbookom, megoldható ez a probléma?

2 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #172 Reply
   Belaba
   Felhasználó
  • #180 Reply
   DZoli
   Adminisztrátor

   Nem. A netbookok kisteljesítményű eszközök, amelyek csak nehézkesen használhatóak általános célokra. Gyengébb processzor és grafikus vezérlő, illetve limitált mennyiségű memória és tárkapacitás jellemző rájuk.

   A napjainkban gyártott daraboknál egy fokkal jobb a helyzet, bár nem véletlenül helyezkednek el a termékskála legolcsóbb rétegében. A régebbi, kétezres évek közepétől körülbelül 2010-11-ig gyártott gépeknél azonban nem igazán lehet jelentős javulást elérni. Egy könnyű Linux változat segíthet a helyzeten, de általános netezésre és tartalomfogyasztásra nem igazán lesznek alkalmasak soha. Ezek a gépek a maguk idejében is lassúnak számítottak.

   A netbookok „nagytestvérei” az úgynevezett subnotebookok: ezek szintén apró készülékek, de általános célú felhasználásra készülnek. Előfordulhat például, hogy gyengébb a processzoruk a nagyobb változatoknál a gazdaságosság/hűtés miatt, de azért nagyjából már a napi feladatokra az olcsóbbak is megfelelőek lehetnek.

   • #678 Reply
    Sanyi
    Adminisztrátor

    Ezzel vitatkozom azért. Igen annyi igaz, hogy a Netbook teljesítménye önmagában nem fokozható hardveresen, de megfelelő operációs rendszer és rendszer beállítások alkalmazásával remek kis célgépek lehetnek belőle.

    Persze nem kell tőle elvárni hogy gond nélkül fusson egy Full HD videó ha egyébként szaggatott. Viszont arra amire ki lettek találva arra jellemzően jól konfigurálhatóak.

  • #741 Reply

   Nekem sok esetben egy töredezettségmentesítés is segített.
   Windows rendszer esetén a Defraggler nevű programot ajánlom: https://www.ccleaner.com/defraggler

2 hozzászólás mutatása
Hozzászólás: Lassú a netbookom, megoldható ez a probléma?
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Legutóbbi hozzászólások