Hogyan javítható a laptop videokártya?

Kérdések Fórumok Hogyan javítható a laptop videokártya?

Címkézve: ,

3 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #242 Reply
   Belaba
   Felhasználó

   Egyik ismerősöm laptopjában elromlott a videokártya és azt mondta a szerelő, hogy nagyon drága a szerelése. Hogy lehet ezt megoldani? Tényleg ilyen drága?

  • #353 Reply

   Ez kicsit komolyabb feladat mint egy asztaliban cserélni. Ha a szakszerviz drága, akkor keresni kell egy olyan embert, aki ért hozzá és olcsóbban meg tudja csinálni.

  • #418 Reply
   DZoli
   Adminisztrátor

   Egy átlagos laptopban vagy a processzorba van integrálva a „videokártya”, vagy egy külön chip, ami az alaplapra van forrasztva. Egy ideje a processzorokat is integrálják.

   A különálló videokártya (vagyis a grafikus chip) meghibásodása általában azt jelenti, hogy az alaplapi forrasztása megsérült.Ebben az esetben egy spéci gép kell ahhoz, hogy megjavítsák ezt a forrasztást.

   Rosszabb esetben a komplett chip megsérül, ilyen kell egy pótalkatrész, illetve a spéci gép is a forrasztás elvégzéséhez.

   Ez drága dolog, ráadásul a legtöbb esetben néhány hónapnál nem is igazán tart tovább a javítás.

  • #486 Reply
   Sanyi
   Adminisztrátor

   Illetve nem igazán érdemes használt laptop videokártya beépítése. Esetenként ugyanis típushibáról beszélhetünk. Szóval megkockáztathatod hogy kicserélteted, de arra a szervizes nem fog garanciát adni hogy nem megy ugyanúgy tönkre fél éven belül a VGA.

3 hozzászólás mutatása
Hozzászólás: Hogyan javítható a laptop videokártya?
Saját információk:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Legutóbbi hozzászólások