Hogyan javítható a laptop videokártya?

Kérdések Fórumok Hogyan javítható a laptop videokártya?

Címkézve: ,

Ennek a témakörnek tartalma 3 hozzászólás, 4 résztvevő. Utolsó frissítés:  Sanyi 1 hónap, 3 hete telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #242 Hozzászólás

  Belaba
  Tag

  Egyik ismerősöm laptopjában elromlott a videokártya és azt mondta a szerelő, hogy nagyon drága a szerelése. Hogy lehet ezt megoldani? Tényleg ilyen drága?

 • #353 Hozzászólás

  Ribárszki Richárd
  Adminisztrátor

  Ez kicsit komolyabb feladat mint egy asztaliban cserélni. Ha a szakszerviz drága, akkor keresni kell egy olyan embert, aki ért hozzá és olcsóbban meg tudja csinálni.

 • #418 Hozzászólás

  DZoli
  Adminisztrátor

  Egy átlagos laptopban vagy a processzorba van integrálva a “videokártya”, vagy egy külön chip, ami az alaplapra van forrasztva. Egy ideje a processzorokat is integrálják.

  A különálló videokártya (vagyis a grafikus chip) meghibásodása általában azt jelenti, hogy az alaplapi forrasztása megsérült.Ebben az esetben egy spéci gép kell ahhoz, hogy megjavítsák ezt a forrasztást.

  Rosszabb esetben a komplett chip megsérül, ilyen kell egy pótalkatrész, illetve a spéci gép is a forrasztás elvégzéséhez.

  Ez drága dolog, ráadásul a legtöbb esetben néhány hónapnál nem is igazán tart tovább a javítás.

 • #486 Hozzászólás

  Sanyi
  Adminisztrátor

  Illetve nem igazán érdemes használt laptop videokártya beépítése. Esetenként ugyanis típushibáról beszélhetünk. Szóval megkockáztathatod hogy kicserélteted, de arra a szervizes nem fog garanciát adni hogy nem megy ugyanúgy tönkre fél éven belül a VGA.

Hozzászólás: Hogyan javítható a laptop videokártya?
Saját információk:
Legutóbbi hozzászólások