Mit jelent a hibrid autó kifejezés?


A hibrid autó olyan jármű, amely kétféle hajtási rendszert használ egyidejűleg: egy elektromos hajtást és egy belsőégésű motoros hajtást. Jellemzően az elektromos hajtás veszi át a vezérlést a belsőégésű motorról alacsony sebességnél, például álló helyzetből induláskor vagy lassú közlekedés közben.

Előnyük, hogy hatékonyabban használják fel az üzemanyagot, mivel az elektromos hajtás nem igényel üzemanyagot, és a belsőégésű motor csak akkor működik, amikor szükséges. Így a hibrid autók általában kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a teljesen belsőégésű motoros autók, és alacsonyabb károsanyag-kibocsátást is eredményeznek.

A fullhibrid autók még akkor is hatékonyak, ha a belsőégésű motor nem működik, mivel az elektromos hajtás önállóan is képes mozgatni az autót. A hibrid autók általában hosszabb útutakat is képesek megtenni elektromos üzemmódban, ami tovább növeli hatékonyságukat.

Van bármilyen kérdésed vagy kommented?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .