Ekkortól oltanak a bárányhimlő ellen


Először is röviden a bárányhimlő megbetegedésről.

Tulajdonképpen az orvosi szaknyelvet idézve a bárányhimlő egy olyan gyermekbetegség, amely apró hólyagos kiütésekkel jár és általában 3 és 10 éves kor között kapható el, cseppfertőzéssel, oltatlanul. Ennek következményeképpen tulajdonképpen a betegség lefolyása után, ezzel szemben, egy életre védetté válik az emberi szervezet, hacsak másodlagosan nem jelenik meg a későbbiekben. Hiszen hasonlóan a herpesz-vírushoz, a gerincoszlop idegdúcaiban megmaradhat a vírus, így felnőttkorban övsömör betegség formájában újulhat ki.

Japán 1988 óta olt bárányhimlő ellen

Takashi professzor fejlesztette ki Japánnak a megbetegedés elleni vakcinát, bár rengeteg támadás érte az oltóanyagot a „feleslegessége” miatt, mégis korántsem lett annyira felesleges a későbbiekben, hiszen számtalan gyermek és felnőtt halt bele a betegség szövődményeiben. Ennek oka valamilyen jellegű bakteriális fertőzés a bőrben, vagy a vérben. Tehát egyáltalán nem lenne elhanyagolható a védőoltás, ha még a gyermek nem kapta el a bárányhimlőt. Általában, 9 hónapos kortól olthatók a csecsemők, és 2 oltás szükséges. Felnőttek szintén fel vehetik, abban az esetben, ha még nem kapták el a fertőzést.

Ekkortól oltunk Magyarországon

Magyarországon, Japánhoz képest, 10 évre jelent meg az oltóanyag. 1998-tól egészen napjainkig van lehetőség fel venni a vakcinát. 2019 óta viszont a bárányhimlő elleni oltás felkerült a kötelező oltások listájára, így a 13 és 16 hónapos kor között elkerülhetetlenül be kell oltani a kicsiket. Retrouvez tous nos coffrets cadeaux pour priligy femme sur votre parapharmacie en ligne : coffret beauté, bien être, santé, bio & naturel… Ennek következtében a gyermekbetegség még időben elkerülhetővé vált napjainkban a szövődményeivel együtt.

Van bármilyen kérdésed vagy kommented?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .