Szerverterem kialakítását tervezzük a jövőben. Mire kell figyelnünk a klímaberendezés kapcsán?

Kérdések Fórumok Szerverterem kialakítását tervezzük a jövőben. Mire kell figyelnünk a klímaberendezés kapcsán?

Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  Sanyi 1 hónap, 3 hete telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #86 Hozzászólás

  DZoli
  Adminisztrátor
 • #157 Hozzászólás

  Belaba
  Tag

  Egy ideig rendszergazdaként dolgoztam, nagyjából ezeket a tapasztalatokat sikerült leszűrnöm:

  – Érdemes külön elektromos körre tenni minden kiegészítő berendezést, hogy ne legyen közük a lényegi informatikai cuccokhoz.

  – Egy szerverteremnél nem csupán a helyiség méretére és a fekvésére, hanem a berendezésekből ömlő hőmennyiségre is számolnotok kell. Minél nagyobb a teljesítmény (akár szerver, akár hálózati eszköz), annál langyosabb lesz a hangulat.

  – Ha rendesen van hangszigetelve a helység és nem tervezitek, hogy benn fog dolgozni bárki is, akkor nem feltétlenül baj, ha hangosabb a jószág, a lényeg, hogy a teljesítménye elég legyen. Csak nagy márkát szabad választani: Daikin, LG, Gree, Midea, Samsung és így tovább.

  – Néha a szerverterembe helyezik el a nagyobb lézernyomtatókat, mert “ott nem zavar senkit”. Ez egy kimondottan pocsék ötlet, mivel azok is elég magas hőfokon üzemelnek. Egyszer-kétszer láttam státuszmonitorként régi CRT-kijelzőket is bedobva ilyen helyre, azokat nyilván szintén nem érdemes hosszabb távon bekapcsolva tartani.

  – A virágzási időszakok után kötelező karbantartást végeztetni, mivel ilyenkor könnyen eltömődhet a klíma. Csökken a hatásfok, elromlik stb.

 • #484 Hozzászólás

  Sanyi
  Adminisztrátor

  Egy szerverterem esetében nem csak a klímaberendezés segítheti a hűtést. Találkoztam már olyan megoldással egy korábbi munkahelyemen, ahol az iroda melletti kis kamrában volt felszerelve a rack-szekrény.

  Az egy dolog hogy a helyiség nem szellőzött, de használták párhuzamosan kamraként is. Ok, ez elmegy egyébként egy kis cégnél, ahol nem igazán értenek ehhez, de ez nem kis cég volt :).

Hozzászólás: Szerverterem kialakítását tervezzük a jövőben. Mire kell figyelnünk a klímaberendezés kapcsán?
Saját információk:
Megszakítás

Legutóbbi hozzászólások