Mik az okos otthon előnyei?

Kérdések Fórumok Mik az okos otthon előnyei?

Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  Ribárszki Richárd 4 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #299 Hozzászólás

  Belaba
  Tag

  Győzzetek meg arról, hogy miért jó az okos otthon!

 • #306 Hozzászólás

  DZoli
  Adminisztrátor

  Nekem a kedvenc részem az, hogy energiát lehet vele spórolni. Mint munka, mint áram tekintetében is.

  Tetszik a gondolat, hogy az otthon egy “intelligens egésszé” váljon, igazából ez a dolog már a Star Trek TNG nézése közben nagyon megfogott. Ott lényegében a hajó volt a központ, miközben egy csomó kiterjesztett eszközt használtak a sorozatban. Egészen előremutató volt ez a gondolkodás a 80-as, 90-es években.

  Ha mondjuk általános modern használatról van szó, akkor például a digitális asszisztens dolog nagyon bejön. Hangvezérléssel történő információlekérések, eszközök irányítása? Nekem a fűtés- és a világítás szabályzása az, ami jó lenne itthonra.

  Vagy mondjuk ez az a robotporszívó dolog is nagyon tetszik. Sokan drágának tartják meg kevésbé hatékonynak, viszont egy szép nagy lakásban, ahol gyakran kell takarítani, aranyat érhet. Ahol lakom, ott például nyáron problémát okoz a rengeteg homok. Homok kinn -> nagy meleg + szél -> homok a lakásban. El se merem képzelni, hogy egy gyerekes családban vagy ahol a háziállatok benntartják mennyivel ronthat a helyzeten ez a dolog.

 • #349 Hozzászólás

  Ribárszki Richárd
  Adminisztrátor

  Meg tudja könnyíteni/egyszerűbbé tudja tenni a mindennapjaidat. pl.: robotporszívó, robotfűnyíró, okos kávéfőző, okos világítás

Hozzászólás: Mik az okos otthon előnyei?
Saját információk:
Megszakítás

Legutóbbi hozzászólások