Belaba

Hozzászólások

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Hozzászólás: Hogyan lehet webshopot nyitni? #671
  AvatarBelaba
  Felhasználó
  Hozzászólás: Honnan tudom meg ki nézett meg az Instagram-on? #669
  AvatarBelaba
  Felhasználó

  Az Instagram nem ad lehetőséget arra, hogy megtudd kik nézik az Instagram profiloldalad.

  De, van rá mód hogy megtudd. Ha használod a Facebook Sztori funkcióját, akkor ott láthatod azoknak a listáját akik megnézték az adott sztorit. (Legalábbis üzleti Instagram profilok esetében)

  Hozzászólás: Hogyan motiváljam magam nyelvtanulásra? #649
  AvatarBelaba
  Felhasználó

  Ha magadtól nem boldogulsz érdemes inkább keresned egy tanárt vagy nyelviskolát. Sajnos sokan nem tudnak fejlődni maguktól, de egy erős kezű nyelvtanár sokat tud segíteni nekik is.

  Hozzászólás: Miért fontos a nyelvtanulás? #644
  AvatarBelaba
  Felhasználó

  A Google fordító nem fogja tudni helyettesíteni a nyelvtanullást (legalábbis egy darabig még nem). Segítségével inkább a nyelv már ismert részeit tudod kiegészíteni a számodra ismeretlenekkel. Így, hogy helyesen értelmezd mondjuk az írott szöveget mindkét tudásbázist fel fogod tudni használni.

  Az pedig hogy mindenre amire szükséged van megtalálod magyarul is egy elég elhamarkodott kijelentés. Van egy olyan sejtésem hogy fiatal vagy még, ezért elképzelhető hogy nem vagy tisztában vele mivel is foglalkozol majd később. Lehet hogy lesz egy nemzetközi céged, és akkor megnézheted hogyan segíti a Google fordító a cégalapítást.

  Hozzászólás: Mi az a Grundfreibetrag? #621
  AvatarBelaba
  Felhasználó

  A Grundfreibetrag alapvető adómentességet jelent, amit 1996 óta biztosít a német kormány. Gyakorlatilag egy bizonyos jövedelemszint alatt adómentesnek bizonyul a bevétel. Ez a megélhetési határral van összefüggésben.

  Ez a szint 2020-ban 9408€/év személyenként. A mértéke évente változik, így 2021-re 9648€ -ig lesz adómentes a jövedelem.

  AvatarBelaba
  Felhasználó

  Itt találsz egy kis segítséget: Adó visszaigénylés Németországban

  Hozzászólás: Hol és hogyan vásároljak esküvői ruhát? #438
  AvatarBelaba
  Felhasználó

  Arra érdemes figyelni, hogy a ruhapróba ingyenes legyen. Néhol azért is fizetni kell.

  AvatarBelaba
  Felhasználó

  Egy ideig rendszergazdaként dolgoztam, nagyjából ezeket a tapasztalatokat sikerült leszűrnöm:

  – Érdemes külön elektromos körre tenni minden kiegészítő berendezést, hogy ne legyen közük a lényegi informatikai cuccokhoz.

  – Egy szerverteremnél nem csupán a helyiség méretére és a fekvésére, hanem a berendezésekből ömlő hőmennyiségre is számolnotok kell. Minél nagyobb a teljesítmény (akár szerver, akár hálózati eszköz), annál langyosabb lesz a hangulat.

  – Ha rendesen van hangszigetelve a helység és nem tervezitek, hogy benn fog dolgozni bárki is, akkor nem feltétlenül baj, ha hangosabb a jószág, a lényeg, hogy a teljesítménye elég legyen. Csak nagy márkát szabad választani: Daikin, LG, Gree, Midea, Samsung és így tovább.

  – Néha a szerverterembe helyezik el a nagyobb lézernyomtatókat, mert “ott nem zavar senkit”. Ez egy kimondottan pocsék ötlet, mivel azok is elég magas hőfokon üzemelnek. Egyszer-kétszer láttam státuszmonitorként régi CRT-kijelzőket is bedobva ilyen helyre, azokat nyilván szintén nem érdemes hosszabb távon bekapcsolva tartani.

  – A virágzási időszakok után kötelező karbantartást végeztetni, mivel ilyenkor könnyen eltömődhet a klíma. Csökken a hatásfok, elromlik stb.

  AvatarBelaba
  Felhasználó

  Olcsó bútorokat vagy örökzöldnek számító Salgó polcokat különböző apróhirdetéses oldalakon tonnaszámra lehet találni. Ha nem áll tőled távol a barkácsolás, akkor az osb lap jó megoldás lehet alapanyagként, hiszen személyreszabott eszközöket tudsz belőle készíteni.

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9