Angol nyelvtanulás otthon – Tippek a sikerességéhez


Az angol nyelvtanulás otthon az egyik legnépszerűbb módszer a nyelvtanulás során, mind a nyelvtudás elsajátítása során, mind pedig a szóbeli kommunikáció fejlesztésében. A megszerezhető tudás egyre fontosabbá vált a munkaerőpiacon. Ha Te is úgy gondolod, hogy hajlandó lennél változtatni az otthoni nyelvtanulás módszerén és áttérni a megszerzett tudás hatékony kifejezésére, akkor engedd meg, hogy pár módszerrel segítsük a folyamatot.

Az idő és a rendszeresség

Kutatási eredmények szerint körülbelül 2 évre van szükség ahhoz, hogy sikeresen elsajátítsd az angolt. Ennek ellenére rengeteg oka van annak, hogy ennyi idő sok esetben mégsem elegendő. Ha túl sokat tanulsz, nem jut más dolgokra (pl. lerövidíted a nyelv használatát gyakorlatban).  Viszont, ha pedig keveset, akkor nem olyan tempóban fejlődik a tudásod. Ha nem órákat vagy napokat tanulsz, csak egy fél órát vagy 20 percet minden nap, már rengeteget segíti a nyelvtudásod fejlesztését.  Minimum két naponta érdemes elővenni a nyelvet, hiszen mint a fitnesz edzés esetében, úgy a tanulás is a rendszeres ismétlés által válik egyre hatékonyabbá.

Hanganyagok, felvételek

Az aktív beszéd elsajátításának optimális sorrendje megegyezik a természetes beszéd tanulással: először hallás alapján kell találkoznod a nyelvvel, majd aktív beszéddel gyakorolni azt. A hallás utáni beszéddel kialakulnak az általános berögződések azaz, hogy hogyan használd helyesen a nyelvet, a kifejezéseket, milyen nyelvtani elemeket, milyen összefüggésben használhatsz. Emellett pedig rengeteg új idegen szóra tehetsz szert, melyek jelentését a szövegkörnyezetből magad is kitalálhatsz.

Ismételj, amennyit csak tudsz!

Az angol nyelvtanulás otthon és a nyelviskola között, nincs lényeges különbség az ismétlés tekintetében. A megszerzett új ismeret először a középtávú memória helyre kerül, viszont ehhez is ismételni kell. A hosszú távú memóriahelyre csak a folyamatos ismételt megerősítés – vagyis az ismétlés – után kerülhetnek fel. A cél, az anyagok hosszú távú memóriára való rögzítése.

Van bármilyen kérdésed vagy kommented?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .