A melegházasságról, és a Máltán köttethető házasságról


A melegházasságot egyre több országban teszik lehetővé világszerte. Jelenleg 34 országban lehetséges két azonos nemű embernek házasságot kötnie törvény szerint úgy, hogy azt elismerjék hivatalos formában is. Ezek a házasságok viszont csak azokban az országokban érvényesek ahol ezt elismerik. A többi országban élettársi kapcsolatra és bejegyzett élettársi kapcsolatra van lehetőség, de sajnos vannak olyan országok ahol szankciókat von maga után két azonos nemű személy párkapcsolati szándéka.

Sajnos Magyarország a konzervatív nézetei miatt egyelőre nem teszi lehetővé, hogy két azonos nemű személy házasságot köthessen egymással, csak bejegyzett élettársi kapcsolatot folytathatnak hivatalosan. Magyarország nagy része keresztény vallást gyakorol. Isten mindenhol azt hirdeti, hogy előtte minden ember egyenlő. Sok ember nem képes befogadni ezt a fajta szeretetet, tiszteletet egymás iránt, mint amit Isten hirdet, ezáltal diszkrimináció éri a melegeket. 

A melegházasságot a jogszabályok módosításával lehet elérhetővé tenni az országokban. Máltán 2017 óta van erre lehetőség, ami azt jelenti, hogy ugyanazok a jogok és kötelezettségek illetik meg a melegházasságban élő embereket, mint a heteroszexuális házasokat. Máltán minden adott az álomesküvő megszervezéséhez. Ki ne álmodozott volna még tengerparti esküvőről életében? Máltán lehetőség van 5 tengerparti helyszín közül is választani.

Az esküvőt kint élő magyar csapat bonyolítja le. A csapat profi sminkesekből, fodrászokból, fotósokból, és nem utolsó sorban magyar szertartás vezetőkből áll. A ceremóniát egyénre szabott szöveggel tartják, így a szertartás előtt a párok megismerkedésének történetét elkérik, hogy igazán személyes, és megható szertartási szöveget hozzanak létre. A szertartási dekoráció színvilága és stílusa teljes mértékben a házasodni készülő személyek ízlése, kérése alapján történik.

Lehetőség van dekorációt bérelni a tengerparti ceremóniára és az ünnepi vacsorára, esküvőre, rendezvényre is. Esküvői ruha bérlésre is van lehetőség, ami biztosítja, hogy igazán felejthetetlen legyen a Nagy nap.

Érdemes megemlíteni, hogy egy tengerparti esküvő általában mezítláb történik, kagyló dekorációs virágcsokorral és lazább ruhában, mint egy városi házasságnál.

Mindenkinek joga van úgy élni és azzal a személlyel összekötni az életét akivel szeretné. A boldogsághoz és a szeretethez mindenkinek joga van. Mindenki ugyanannyira értékes, különleges, nemi hovatartozástól függetlenül, mint bárki más.

Van bármilyen kérdésed vagy kommented?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .