Do you have questions ? We got the answers!

0
Szerverterem kialakítását tervezzük a jövőben. Mire kell figyelnünk a klímaberendezés kapcsán?

Open 1 Answers 43 Views

1 Answer

0

Egy ideig rendszergazdaként dolgoztam, nagyjából ezeket a tapasztalatokat sikerült leszűrnöm:

- Érdemes külön elektromos körre tenni minden kiegészítő berendezést, hogy ne legyen közük a lényegi informatikai cuccokhoz.

- Egy szerverteremnél nem csupán a helyiség méretére és a fekvésére, hanem a berendezésekből ömlő hőmennyiségre is számolnotok kell. Minél nagyobb a teljesítmény (akár szerver, akár hálózati eszköz), annál langyosabb lesz a hangulat.

- Ha rendesen van hangszigetelve a helység és nem tervezitek, hogy benn fog dolgozni bárki is, akkor nem feltétlenül baj, ha hangosabb a jószág, a lényeg, hogy a teljesítménye elég legyen. Csak nagy márkát szabad választani: Daikin, LG, Gree, Midea, Samsung és így tovább.

- Néha a szerverterembe helyezik el a nagyobb lézernyomtatókat, mert "ott nem zavar senkit". Ez egy kimondottan pocsék ötlet, mivel azok is elég magas hőfokon üzemelnek. Egyszer-kétszer láttam státuszmonitorként régi CRT-kijelzőket is bedobva ilyen helyre, azokat nyilván szintén nem érdemes hosszabb távon bekapcsolva tartani.

- A virágzási időszakok után kötelező karbantartást végeztetni, mivel ilyenkor könnyen eltömődhet a klíma. Csökken a hatásfok, elromlik stb.

answered Jan 10, 2018 by R-Kon (360 points)
...